Sport

Bublacity ranch láká k vyjížďkám na koních

foto7.gif (24831 bytes)

Jedno z dětí cvičících na hřbetě koně v nově vzniklém Bublacity ranche. Ten se postupně buduje u výjezdu z Kopřivnice směrem na Závišice.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jk) - K již tradičním možnostem sportovního vyžití v Kopřivnici přibyla počátkem léta i příležitost k jízdě na koních. Bublacity ranch, jak je ohrada u kynologického cvičiště se zatím provizorními stájemi nazvána, je nápadem Radima Kuboše. “Právě nyní jsem se začal koním věnovat již naplno. Mám v plánu vybudovat v Kopřivnici podobné zázemí jako má Hermelín ranch u Nového Jičína, jen s tím rozdílem, že se hodlám zaměřit na westernové koně,” slibuje Kuboš.

Zatím mají zájemci o bližší seznámení s dvěma kobylami, které prozatím na Bublacity ranchi jsou, možnost absolvování malého, či velkého okruhu v ohradě, propůjčení koně v ohradě, a to - samostatně či s odborným výcvikem. Těm zkušenějším jsou pak nabízeny i vyjížďky do okolí.

Majitel uvažuje i o hipoterapii, či akcích pro děti, navíc se hodlá zapojit i do programů týkajících se boje proti kriminalitě. “Myslím si, že je rozhodně přínosné, když se děti, dnes pobíhající okolo paneláků, budou stahovat ke stájím, kde si mimo jiné vytvoří i pozitivní vztah ke zvířatům,” tvrdí podnikatel a doplňuje, že počítá i s výukou westernového ježdění. Současná podoba ranče prý rozhodně není konečná. “Chtěl bych to tu rozšířit o další stáje,” říká Radim Kuboš a podotýká, že obě kobylky jsou březí. “Časem by pak příbytky pro koně měly být zděné. Vše závisí na zájmu lidí a také samozřejmě na financích.”

Využít nabídky Bublacity ranche mohou lidé každý den od 8 do 21 hodin, a to celoročně. “Přijímáme osobní i telefonické objednávky (0656/721 816),” láká veřejnost Kuboš a dodává, že zájem lidí o jízdy na koních se vcelku zvyšuje s přibližujícím se koncem prázdnin i dovolených.


Výsledky

Fotbal: žáci: mistrovské utkání prvního kola: FC Kopřivnice - Biocel Vratimov st. 2:1 (2:1), ml. 8:0 (4:0), střelci branek: Melčák 4, Filip 2, Kurečka 1, Kostelník

Atletika: Rajecký maraton: kat. do 60 let: 21. Karel Bednařík 3:29:18 hod. (40 účastníků), kat. nad 60 let: 1. Karel Piskoř (oba MK) 3:07:23 hod. (9 účastníků). Přespolní běh na 13 km: kopřivnický maratonec Miroslav Macíček zvítězil v sobotu 28. 8. v přespolním běhu na 13 km, v Horním Benešově u Bruntálu


Kam za sportem

Bazén: ne 5. 9. 9 - 19, po zavřeno, út 7. 9. 18 - 21, st 8. 9. 13 - 15, 18 - 21, čt 9. 9. 18 - 21, pá 10. 9. 6 - 8, 13 - 15, 18 - 21, so 11. 9. 12 - 21, ne 12. 9. 9 - 19 hodin

Sauna: prozatím uzavřena

Koupaliště: denně 8.30 - 20.30 hodin, inf. na tel. 415 82

Malá kopaná: so 4. 9. od 8 do 15 hod. 2. turnaj - 1 liga; ne 5. 9. od 8 do 13 hod. 2. turnaj - 3. liga (1 asfalt) a od 8 do 15 hod 2. turnaj - 2. liga (1 antuka); so 11. 9. od 8 do 16 hodin 1. kolo poháru; ne 12. 9. od 8 do 16 hodin 1. kolo poháru

Fotbal: 4. 9. ve 14.15 hod. (dorost) FC Kopřivnice - FC Libhošť; út 7. 9. (ml. žáci v 15.30 hod. a st. žáci v 17 hod.) FC Kopřivnice - FC Rožnov; so 11. 9. ( st. žáci v 9 a ml. žáci v 10.45 hod.) FC Kopřivnice - FC Vítkovice B

Tenis pro veřejnost: Tenisové kurty ve Vlčovicích, bližší inf. na tel. 801 008

Klub českých turistů Kopřivnice: so 4. 9. (XVI. ročník) Pochod Lašskem a Valašskem. Trasy pro pěší: 12, 25 a 35 km, start: 7 - 9 hodin u Katolického domu, cíl: lyžařská chata Červený kámen, inf.: R. Blahutová, 0656/407 29, 802 122


Dorost částečně odčinil vysokou porážku mužů

TJ Kotouč Štramberk - FC Kopřivnice 0:5 (O:3)

Š t r a m b e r k (jk) - Kopřivnický fotbalový dorost nadělil domácímu Štramberku ve čtvrtém kole okresního přeboru pět branek a zanechal tak na místní škváře podstatně lepší dojem, než kopřivnické áčko, které na předzápas navázalo potupným debaklem.

Mladíky nerozladil ani nevalný, prašný povrch a podle trenéra Viléma Navrátila ml. mužstvo podalo dosud nejlepší výkon podzimu.

Sestava: Polomský - Růža, Bezděk, Tomek (60. Horák), Bartoš - J. Kubiš (65. Hykel), Plaček, Huške (50. Navrátil), Brunclík - Macek (80. Kalich), Gaži. Branky: Macek 2, Hykel 2, Gaži


Štramberské fotbalistky míří vysoko

TJ Kotouč - Milo Olomouc 2:1 (0:1)

Š t r a m b e r k (jk) - Nad loni ještě prvoligovým celkem Mila Olomouc (dříve Holice) zvítězily v neděli 8. srpna ženy štramberské TJ Kotouč. V přátelském utkání sice musely po poločase stahovat jednobrankový náskok, ovšem zásluhou po zranění se navrátivší Müllerové a kapitánky Kolářové nakonec dovedly utkání do vítězného konce.

“Chtěli jsme před novou sezonou vyzkoušet co nejvíce hráček,” uvedl k zápasu vedoucí družstva Ladislav Slanina a podotkl, že mezi odchovankyněmi se objevily i hráčky z Rožnova (Adamcová a Krompochová), který působení v soutěži ukončil. Návrat po zranění se vyvedl Kateřině Markové, která tentokrát nenastoupila na tradičním postu stoperky, nýbrž ve středu zálohy. Osvědčily se i obě brankářky - Holušová a Štrbáková, naopak tým se zatím musel obejít bez zraněné Menšíkové.

TJ Kotouč - Compex Otrokovice 0:0

O týden později již trenér Ivo Socha poslal proti Otrokovicím na štramberskou škváru sestavu, která připadá v úvahu pro podzimní mistrovská utkání. Prvoligové družstvo přijelo bez reprezentačních opor a loňský debakl 0:6 se tak neopakoval. Za Štramberk nastoupily všechny tři nové posily, včetně Lakomé z Olomouce, hráčky s prvoligovými zkušenostmi. Té svědčí post stoperky a tak Marková nastoupila opět ve středu zálohy. “Měli jsme více ze hry, nedokázali jsme se však prosadit střelecky. Soupeř měl šance pouze ze dvou trestných kopů, ty však zlikvidovala naše brankářská naděje - třináctiletá Štrbáková.”

ČSAD Havířov -TJ Kotouč 0:3 (0:3)

Základní kádr, se kterým se počítá i pro mistrovský podzim, nastoupil i k prvnímu poločasu utkání v Havířově, kde Štramberk 22. srpna sehrál přípravný zápas proti tamnímu ČSAD. Tři ukázkové branky, kterými domácí celek počastovaly Adamcová, Marková a Konečná, zajistily po poločase bezpečné vedení a trenér Socha si mohl dovolit poslat na hřiště novicky týmu. “Soupeř sice vycítil šanci, skóre ovšem nekorigoval,” pochvaloval si výsledek Ladislav Slanina. Jediné vrásky na čele mu působí nové zranění útočnice Müllerové, které soupeřka způsobila zhmožděninu obratlu. “V přípravných zápasech jsme rozhodně nehráli druhé housle, a to jak ve srovnání s prvoligovými Otrokovicemi, tak i v naší skupině hrajícím Havířovem. Pokud dotáhneme do konce všechny rozjednané posily, mohli bychom dát dohromady solidní družstvo a hrát o špici. Zaleží ovšem i na síle všech našich soupeřů,” řekl, zjevně s přípravou svých svěřenek spokojen, trenér Socha.

K prvnímu mistrovskému utkání Štramberk nastupuje 5. září v Krnově.


Piskoř mistrem republiky mezi veterány

V n o r o v y (jk) - Karel Piskoř z kopřivnického Maraton klubu nenašel přemožitele v silničním závodě Vnorovská desítka, který se konal v neděli 22. srpna a získal tak titul mistra republiky mezi veterány nad 60 let.

Závod, na jehož start se postavilo rekordních 228 účastníků, se běžel na rychlém 2,5km dlouhém asfaltovém okruhu jako mistrovství republiky všech veteránských kategorií. Piskoř, který trať absolvoval v solidním čase 36:57 min., měl důvod ke spokojenosti. “Formu jsem měl stoprocentní a věřil jsem si. Obavy jsem však přece jen trochu měl z Květoslava Hány, který mě letos dvakrát porazil,” svěřil se šedesátiletý mistr republiky. Hána nakonec zaostal za Piskořem více jak minutu (38:22).

Maraton klub si však připsal celkem dvě mistrovské medaile. O tu druhou - bronzovou se postaral v kategorii nad čtyřicet let Alexandr Neuwirth, který dosáhl cíle v čase 33:33 min. Od vítězného Pavla Klimeše z Čejkovic jej dělily necelé tři minuty (čas vítěze 30:15 min.).

Další výsledky: kategorie do 39 let: 1. Andrej Danilov (New Balance Brno) 29:52, 7. Karel David (TJ Nový Jičín) 30:34; kategorie 40 - 49 let: 13. Alois Kolařík 35:16, 23. Josef Kvita 36:54, 35. Petr Jelínek 39:13 (všichni MK Kopřivnice); kategorie 50 - 59 let: 6. Petr Čižmár (SKP Nový Jičín) 37:58


Jóga - ne svalová hmota, ale vyladění pohybového aparátu

Není snad člověk, který by si neoblíbil nějakou formu pohybového vyžití, i kdyby to byly jen procházky na čerstvém vzduchu. Existuje mnoho způsobů, jak potřebu přiměřeného pohybu realizovat, ukažme si tedy, co nám v tomto ohledu může nabídnout jóga.

Mezi jógou a ostatními pohybovými aktivitami jsou velké rozdíly. Při běžných tělesných cvičeních se pohyby provádějí především končetinami, tj. rukama, nohama, zatímco pohyby trupu jsou podružné. V tělesných cvičeních se uplatňuje především aktivita velkých svalů. Podstatně méně se procvičují např. svaly páteře. Při zaujímání poloh v józe se věnuje pozornost právě procvičování celé páteře. Všechny její části se koncentrovaně a systematicky natahují a protahují. Obdobně se pak cvičí i svalstvo břišní stěny a důležitého dýchacího svalu, bránice. Větší význam se tedy v józe přikládá ovlivňování stavu a napětí svalstva trupu než končetin. Jedním z důvodů je fakt, že ve vyšším věku celková pohyblivost závisí především na stavu hlubokých páteřních svalů. Cvičením jógy neusilujeme o vyšší přírůstek svalové hmoty, ale vytváříme pružnou postavu a “vylaďujeme” celý pohybový aparát. Aby toho bylo dosaženo, používá jóga jednoduché a bezpečné techniky. Spontánní švihový pohyb nahrazuje zpomaleným, řízeným pohybem. Pozornost zaměřuje na prohloubený dech, a tím pěstuje schopnost koncentrace i relaxace. Cvičit se může buď dynamicky nebo staticky, cvičením ásan (ásana - jógová pozice, kterou jsme vědomě zaujali z výchozí polohy, s plnou pozorností a uvolněně v ní setrváme, vrátíme se do výchozí polohy a vnímáme v relaxaci účinek cvičení). Spojením dechu, vědomí a pohybu dosahuje jóga účinku psychosomatického, ovlivňuje současně stránku fyzickou i psychickou.

Jak k tomu dochází? Ne náhodou se jógová cvičení zaměřují přímo na páteř. Prvotní účinek je dobrá funkce páteře - její pružnost a dobrý stav svalového korzetu kolem páteře. To má velký význam, neboť poruchy funkce páteře mohou mít dopad na funkce nejrůznějších orgánů. Z každého segmentu mezi dvěma obratlovými oblouky vystupují nervové svazky, které vedou nejen ke svalům, ale i ke všem orgánům. Je například málo známo, že blokáda v oblasti třetího hrudního obratle může vést ke zrychlení srdeční činnosti.

Velký důraz se při cvičení jógy klade na uvolněný způsob provádění. Využívá se reflexní spojení mezi orgány a příslušnými svalovými skupinami. Jakmile dokážeme uvolnit určitou svalovou skupinu, má to příznivý dopad na orgán, jehož nervové zásobení vychází ze stejného úseku páteře.

Jógové pozice (ásany) působí na změnu prokrvení orgánů, při tlaku nebo tahu na orgán se krev vypuzuje, při následném uvolnění přitéká ve zvýšené míře. Proto po každé výdrži v ásaně musí následovat relaxace v leže. Působení na orgány zesilujeme ještě hlubokým dýcháním, které vytváří rytmickou masáž.

Naše zdraví záleží do velké míry na funkční zdatnosti jednotlivých orgánů. proto mladí lidé stůňou méně. Později se zpravidla ozve ten orgán, který je geneticky slabší, anebo ten, který byl v průběhu života nevhodně přetěžován.

Ásany působí i na žlázy s vnitřní sekrecí (například nadledvinky, štítná žláza), které vylučují své hormony do krevního oběhu, a tím mají vliv na metabolismus celého těla a tedy i na psychiku. Vlivem jógy na zdraví psychické se budeme zabývat příště.

(Některé závěry byly použity z publikace Mudr. Doležalové - Jóga pomáhá léčit)

Jóga v denním životě Kopřivnice


Domácí tým jezdců porazil prvoligový Rybnik

foto8.gif (24317 bytes)

Jeden ze startů sobotního mezinárodního dvojutkání v ploché dráze.
Foto: Karel Fiala

K o p ř i v n i c e (jk) - Tým, který dal dohromady kopřivnický plochodrážní klub, zvítězil v sobotu 28. srpna při mezinárodním dvojutkání nad šesticí jezdců z polského Rybnika. Druhý, a letos zároveň poslední, podnik na kopřivnickém oválu přilákal spolu s ještě letním počasím solidní počet diváků, jimž byla odměnou, na rozdíl od nepříliš vyvedené jarní premiéry, pěkná podívaná. Ostatně slibovala ji již samotná jména, která se objevila na seznamu startujících, a to jak na české, tak na polské straně. Za domácí nastoupili současní či někdejší jezdci, mezi nimi výborný Adrian Rymel, jezdec který vyrostl na zdejší dráze v závodníka světových parametrů, juniorský reprezentant Josef Franz, samozřejmě nestárnoucí domácí Jaromír Lach a také Polák Eugeniusz Skupien. Právě start dnes již rybnického Skupiena za Kopřivnici, ale i pro Poláky nezvyklá dráha, pasovala domácí celek do role favorita, kterou také tým šestibodovým náskokem po celkem patnácti jízdách potvrdil.

“Vítězství se očekávalo, ale hodně těsné, protože rybnický klub jezdí první ligu a je opravdu dobrý. Dneska nám navíc chyběli Zdeněk Tesař, kterému bohužel závod kolidoval s ligou ve Velké Británii a také Pavel Ondrašík. Naštěstí nás zachránil Adrian Rymel, který má sezonu a také Skupien byl jistota,” pochválil své kolegy Jaromír Lach, jemuž osobně se příliš nedařilo. “Jel jsem na to, na co mám a nechci se vymlouvat na techniku. Chtěl jsem moc vyhrát, ale prostě mi to nejde, i proto už se těším na ledy. Jinak závody vyšly na jedničku, černou kaňkou je akorát startovací zařízení. Snad už se dnešní zádrhely nebudou opakovat. Rozhodně jsem zvědavý na ohlas lidí, pro něž především jsme dnešní závody dělali,” dodal Lach.

Rymel, který stejně jako Josef Franz, vybojoval pro tým dvanáct bodů, byl se sobotním vystoupením spokojený, i když, jak prohlásil, mohlo to být lepší. “Vzhledem k tomu, že to tady znám nazpaměť, jsem čekal 15 bodů, škoda toho defektu... Jelo se mi dobře, byla tu výborná atmosféra, lepší je snad jen v Polsku,” pochválil obecenstvo Rymel, který s vítězstvím vlastního týmu příliš nepočítal. “Čekal jsem vyrovnanější souboj, problém byl zřejmě v tom, že Poláci jsou zvyklí na jinou dráhu,” doplnil jezdec, který se nyní hodlá soustředit na finále mistrovství ČR jednotlivců.

Výsledky: AKPD Kopřivnice - RKM ENERGO INWEST Rybnik 48:42. Kopřivnice: Adrian Rymel, Josef Franz oba 12 bodů, Eugeniusz Skupien 11 b., Jiří Šafář 7 b., Jaromír Lach, David Suchan oba po 3 b. Rybnik: R. Szombierski 10 b., E. Tudziez 9 b., W. Wegrzyn 8 b., P. Padowski 6 b., L. Szmid 5 b., R. Chromik 4 b.


Fotbalisté dostali na Bařinách řádnou lekci z jednoduchosti

TJ Kotouč Štramberk - FC Kopřivnice 6:1 (5:0)

Š t r a m b e r k (jk) - Lekce z jednoduchosti - tak by se dal nazvat sobotní debakl mužů FC Kopřivnice na štramberské škváře, kde slavil šesti brankami úspěch domácí Kotouč. Potvrdily se tak obavy trenéra Rečka z nezvyklých rozměrů štramberského stánku, který poměrů znalým domácím tentokrát maximálně sedl.

První šanci si sice na svůj účet připsali hosté, další čárky si však dlouho dělali jen domácí. Už v 11. minutě se ujal dlouhý odkop domácího gólmana, jenž obrana domácích podcenila a David Balhárek jej s přehledem poslal za Slezákova záda. Jako věrná kopie potom vypadala akce, kterou o minutu později stejně úspěšně zakončil tentýž odchovanec kopřivnické kopané. Evidentně zaskočení hosté nedokázali vymyslet vůbec nic, zůstalo jen u chabých pokusů o průnik do šestnáctky, které však domácí obrana s přehledem likvidovala. To už Štramberští přidali třetí branku - po vhozeném autu se hlavou prosadil, kdo jiný než Balhárek. Hattrick tomuto nedávno ještě dorostenci nestačil a přidal ve 23. minutě lob z hranice šestnáctky a svou spanilou jízdu zakončil ve 45. minutě, kdy přelstil Slezáka podobným způsobem. Ze strany hostí stojí za zaznamenání snad jen střela Feilhauera ve 42. minutě.

Vše bylo vlastně jasné, i přesto domácí hned v úvodu druhé půle přidali šestou branku a i nadále to byla Slezákova branka, která byla v ohrožení. Kopřivničtí se ke slovu dostali až v poslední čtvrthodině, kdy se nejprve neprosadil z ojedinělé šance v šestnáctce Machciník, aby pak v 83. minutě zaznamenal alespoň čestný úspěch hostí z penalty Paciorek. Na Bařinách panovalo nadšení, které sdílel i předseda štramberského klubu Eduard Kutáč. “Hřiště, na které jsme zvyklí, dnes bylo nespornou výhodou. Ne každý zápas tady se nám takto vydaří, ale dneska nám to prostě vyšlo. Naopak Kopřivnice mě zklamala na plné čáře,” nešetřil hosty Kutáč. Kopřivnický kouč Jaroslav Reček se určitě bude snažit na debakl co nejdříve zapomenout. “Hosté měli velice jednoduchou taktiku, kterou jsme si i přes upozornění nedokázali pohlídat. Dělali jsme hrubky v obraně a opět se potvrdila bezzubost útoku,” uvedl na adresu svých svěřenců.

Sestava Kopřivnice: Slezák - Petráš, Paciorek, Pítr, Šmelko - Kubiš, Boruczinski (60. Daňhel), Maslák, Feilhauer - Ferst, Šenkeřík (32. Machciník). Sestava Štramberku: Komačka - Dostál (65. Kučera), Schwarz, Kvasnička, Jurák, Žerdík - Kocurek, Adámek, Kvita - Galia (84. Chovaneček), Balhárek (46. Hykel). Branky: 11., 12., 17., 23., 45. Balhárek, 48. Kocurek - 77. Paciorek


Je to tu super’, hlásali vodohospodáři o víkendu

foto9.gif (25655 bytes)

Zahájení ’vodnické’ akce.
Foto: Jana Kapounová

K o p ř i v n i c e (jk) - Kdyby přišla o minulém víkendu jakákoliv katastrofa související s vodou, mohla rada k jejímu vyřešení zaznít z kvanta úst těch nejpovolanějších. Tolik vodohospodářů jako od pátku 26. do neděle 29. srpna totiž v Kopřivnici rozhodně ještě nebylo. Důvod? Po devíti letech připadlo uspořádání již tradičních vodohospodářských sportovních her Povodí Odry, a. s., které si po dlouhém hledání vybralo ke konání svého jedinečného sportovního klání místní sportoviště.

“Hledali jsme místo se solidní ubytovací kapacitou, možností stravování i dostatečným sportovním zázemím a Kopřivnice je rozhodně tím pravým,” pochvaloval si trefu ve výběru místa pro XXIV. ročník mezi resorty zřejmě ojedinělé akce, tiskový mluvčí ostravského Povodí Odry, a. s., Petr Kudela.

Téměř 400 mladých i dříve narozených zástupců třinácti vodohospodářských firem z celé ČR se tak na místních sportovištích utkalo v malé kopané, volejbale, stolním i klasickém tenise a v běhu terénem. Pozvání na zahájení přijal Karel Loprais, který dakaráckou tatrovkou dovezl olympijskou vodu, v níž nechyběla tekutina ani z jednoho z pěti povodí, a po tom, co sportovce přivítal i místostarosta města Zdeněk Krajčír, rozcházeli se ’vodníci’ za zvuků skladby skupiny Queen “We are the champions” k jednotlivým sportovním stánkům.

K vidění byly urputné boje, které doprovázelo mohutné povzbuzování. Zájmu se těšily všechny sporty bez rozdílu, snad jen úroveň volejbalu a stolního tenisu je třeba vyzvednout. Řada aktérů, nezvyklých pravidelnému pohybu, po sobotě sice naříkala nad bolavými končetinami či zády, všeobecně se ovšem hry těšily velké popularitě. “Fakt se na to těším celý rok,” svěřoval se fotbalista z Karlových Varů. “Moc se nám tu líbí, hlavně prostředí je super, ale toho běhu máme plné zuby,” hlásily ještě udýchané závodnice z Povodí Ohře a rychle dodávaly, že výhrady mají jen k místním hospodám, které prý neoplývají nabídkou klasické studené kuchyně. V kulturním domě, kde v sobotu večer probíhalo slavnostní zakončení, se z triumfu radovaly Pražské vodovody, které nasbíraly celkem 62 body, přičemž maximálního zisku dosáhly na tenisových kurtech. O čtyři body zpět zůstalo Povodí Moravy, které získalo maximum bodů v malé kopané. Třetí příčka patřila pořádajícímu Povodí Odry s 55 body.

Pořadí na dalších místech: 4. Povodí Labe 53 body, 5. VaK Karlovy Vary 48 b., 6. Povodí Ohře 46 b., 7. Povodí Vltavy 44 b., 8. VRV Praha 35 b., 9. ČHMÚ 29 b., 10. VaK jižní Čechy 29 b., 11. MŽP, MZe, ČIŽP 20 b., 12. Vodní díla TBD 17 b., 13. VÚV Praha 11 b.


Házenkáři si připsali první body za těsné vítězství s Náchodem

HSC Plzeň - KH Tatra Kopřivnice 29:19 (12:6)

P l z e ň (jk) - Obhájce titulu nastoupil doma ve středu 25. srpna sice oslaben o pět hráčů základní sestavy, přesto byl jasným favoritem a svou úlohu splnil. “I při oslabení tam stále jsou hráči, kteří koketují nebo jsou v reprezentačním kádru, takže pro nás stále velmi silný soupeř,” podotkl ke složení plzeňského celku trenér Kopřivnice Miroslav Bartoň a dodal, že Tatra i přes porážku podala podstatně lepší výkon než doma proti Zlínu.

Krok s Plzní dokázala držet do 18. minuty. V tu chvíli prohrávala o dvě branky, závěr poločasu ji však již tradičně utekl. Náskok šesti branek byl vodou na mlýn domácímu celku. Skóre jej viditelně uklidnilo, začal hrát svou hru a v úvodu druhé půle tak odskočil až na rozdíl deseti branek. “Nepodařilo se nám je udržet pod tlakem, tak jako se to povedlo v prvním kole Náchodu, jsem ale rád, že i přes jasné vedení soupeře naši hráči nesložili úplně zbraně, dokázali bojovat a v posledních dvaceti minutách hráli s favoritem vyrovnanou partii. Troufám si říci, že v tu chvíli jsme byli i lepší, je ovšem pravda, že soupeř točil celou dvanáctku,” zhodnotil druhou půli Bartoň.

Zápas vyšel Dořičákovi a Šustalovi, kteří zaznamenali sedm, respektive šest branek. Ještě Brus dal čtyři, ovšem tahle trojka byla, co se týče střelecké potence osamocena. Kopřivnici ještě stále chyběl do formy se dostávající a ne úplně zdravotně fit Jiří Krčmář. “Má stále problémy s kolenem, rádi bychom ho dali dohromady k nedělnímu zápasu, družstvu by určitě pomohl alespoň po psychické stránce,” uvedl Bartoň.

Z Plzně si Kopřivničtí dovezli nejen poučnou porážku, ale i záznam utkání prvního kola Plzeň - Náchod. Právě Náchod totiž Tatra hostí v neděli na domácí palubovce. “Jejich největší síla je v levé a pravé spojce, na což se pokusíme za ty dva dny připravit. Měla by na ně platit vysunutější obrana a eliminace ostrých spojek, které dávaly většinu branek v prvním zápase. Záleží na hráčích, jestli dokáží splnit věci, o kterých si myslíme, že budou rozhodující, pokud ano, věřím, že dva body získáme,” zakončil Bartoň.

Sestava: Kličuk, Holeček - Veselý, Hrnčárek, Sklenák T., Farkaš, Dořičák, Fojtík, Sklenák, Brus, Šustala, Machačík. Branky: Čurda 7/2 - Dořičák: 7/1.

KH Tatra Kopřivnice - TJ Náchod 22:21 (11:8)

K o p ř i v n i c e (jk) - Víra trenéra Bartoně v první body se v neděli 29. srpna naplnila a Kopřivnice si ve třetím kole na nulové konto připsala první body, když přehrála nejtěsnějším rozdílem na domácí palubovce Náchod.

Tatrovákům, tentokrát již s Krčmářem, chvíli trvalo, než se rozehřáli a museli tak dotahovat lepší nástup soupeře, pak to ovšem byli oni, kdo tahal za delší konec provazu. Vedli od třinácté minuty, a i když manko soupeře zůstávalo až do konce první půle maximálně na dvou respektive třech bodech, vyrovnaná hra, spolehlivý výkon brankáře Holečka a především bojovnost přidávaly na optimismu.

Čtyřbrankový náskok v úvodu druhé půle se však po červené kartě pro Hrnčárka hostům podařilo opět srazit na minimum a atmosféra začla houstnout. Oba týmy se vyrovnávaly se stupňující se nervozitou, která přinesla řadu nepřesností, technických chyb a také další červenou pro domácí. Stop vystavil v 69. minutě rozhodčí Tomáši Sklenákovi a domácím tak nejen zabrnkal na napnuté nervy, ale také zcela 'zrušil' rozehrávku.

Hosté následně otočili skóre z 19:18 na 19:21, Kopřivničtí však udrželi nervy na uzdě, zabojovali a zápas ruku v ruce se štěstěnou, vedoucí střelu hostí pět vteřin před koncem do pravé tyče Kličukovy branky, dotáhli zaslouženě do vítězného konce.

“Měl jsem obavy z psychické újmy po dvou úvodních porážkách, hráči naštěstí pochopili, že nedostatky ve hře se do určité míry dají nahradit bojovností, Myslím, že jsme dneska byli lepší, jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo a pevně věřím, že to nebyly body poslední,” uvedl tentokrát spokojený trenér Bartoň a dodal, že ve vyrovnanou partii doufá i v sobotu, kdy Tatra doma přivítá Cress Ostrava.

“Já to zhodnotím jednou větou - za výkon svého mužstva se stydím,” byla první prudká reakce trenéra hostí, který pak již klidněji dodal: “Obě družstva moc toužila po prvních bodech, Kopřivnice byla nakonec šťastnější v závěru a asi si to za průběžné vedení zasloužila. My jsme předvedli naprosto katastrofální výkon.”

Sestava: Kličuk, Holeček - Krčmář, Veselý, Hrnčárek, Brus, Farkaš, Dořičák, Sedlář, T. Sklenák, R. Šustala, Kelnar. Branky: Krčmář 5/2 - Vítek 10/1. Sedmičky: 5/3 - 4/3. Rozhodčí: Směja, Vala


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:31